RobdeVries.net | RobdeVries.info | RdeVries.net

uit Enschede

maandag, 28 september 2015 13:12

Boerin zoekt knecht

Een jongeman zocht werk en kwam bij een boerderij waar alleen een boerin woonde. Hij vroeg: "Kun je soms nog een knecht gebruiken?" De boerin zei: "Ja, maar dan moet je eerst een proef afleggen. Ik ga in de kruiwagen liggen en dan moet je me het hele erf rond rijden.." De knecht zei: "Oke", en begon aan de klus. Doodmoe kwam hij weer terug en vroeg: "Ben ik aangenomen?" "Dat kan ik nu nog niet zeggen, je heb nog een opdracht". "En dat is?", vroeg de knecht. "Ik ga nu in mijn blootje in de kruiwagen liggen en je moet dat stuk nog een keer kruien". "Oke", zei de knecht en begon te kruien. Doodmoe kwam hij weer op die plek en zei: "Ben ik nu aangenomen?" "Nee..", zei de boerin. "Maar waarom dan niet?", vroeg de knecht. "Omdat je het werk niet ziet liggen!"

Gepubliceerd in Moppentrommel
dinsdag, 11 augustus 2015 07:21

Autopech

Een jongen en een meisje staan met hun auto in de berm naast de weg, de auto is met de wielen weggezakt in het drassige gras. Zegt de jongen tegen het meisje:
"Als jij nu al je kleren voor de wielen legt zijn we zo weer los."
Na veel gezeur doet het meisje de kleren uit en de jongen duwt deze tegen de wielen van de auto. Hij start en wil wegrijden maar alle kleren vliegen aan stukken weg maar de auto zakt nog dieper weg.

"En nu?" zegt het meisje boos.
De jongen ziet in de verte een lichtje branden en zegt tegen het meisje om daar naartoe te lopen en te vragen of de bewoner misschien met een tractor hun los kan trekken.
"Maar, " zegt het meisje, "ik heb niets meer aan!"
"Neem mijn schoenen maar en houd ze voor je kruis dan zien ze niets."

Na veel gezeur doet het meisje het. Even later komt ze bij het huis en belt aan. De deur gaat open en een boer kijkt vreemd naar deze jonge meid. Zij vraagt aan hem:
"Mijn vriend zit vast kunt u hem misschien helpen?"
Waarop de boer naar haar kruis kijkt en zegt:
"Als hij er zo diep in zit kan ik hem ook niet meer helpen!"

Gepubliceerd in Moppentrommel
maandag, 18 mei 2015 11:20

Controleren

Kleine Jefke bezocht samen met zijn vader een paardenveiling. Hij keek toe als zijn vader bij verschillende paarden zijn handen liet glijden over de benen, romp en borst van de dieren. Kleine Jefke vraagt:
"Papa, waarom doe je dat?"
Pap antwoordt:
"Omdat, wanneer ik paarden koop, ik wil weten of de paarden gezond en in goede conditie zijn."
Jefke kijkt bezorgd en zegt:
"Pappie, ik denk dat onze postbode mamma wil kopen...."

Gepubliceerd in Moppentrommel
maandag, 30 maart 2015 10:23

Paard begeleiden

Vroeger hadden de boeren de gewoonte om hun paard te begeleiden, door het touw aan de bagagedrager van hun fiets te binden, en zo voor het beest op te rijden. Tegenwoordig is dat verboden.
Boer Korneel trekt er zich traditiegetrouw geen moer van aan, en op een dag brengt hij weeral zijn viervoeter naar de weide, met het touw aan de bagagedrager van de fiets gebonden. Spingt er plots een politieman van achter een boom, en houdt de boer staande.
Agent: "He man, je weet toch wel dat het verboden is je paard achter de fiets te binden?"
Boer: "Verdorie, is ie alweer van de bagagedrager afgesprongen!"

Gepubliceerd in Moppentrommel
donderdag, 21 november 2013 08:59

De Boer en zijn haan

Een boer ging naar Amsterdam en wilde een kaartje voor de film kopen.
Bij de kassa vroeg de juffrouw: “Meneer, wat heeft U op uw schouder?”
De boer antwoordde: “Dat is mijn haan Kobus. Waar ik ga, gaat hij!”

“Het spijt me Meneer, maar er mogen geen dieren in de bioscoop, zelfs geen haan”.
De boer ging weg en op de hoek van de straat stopte hij de haan in zijn broek.
Vervolgens ging hij terug naar de kassa, kocht een kaartje en ging de bioscoop in.
Hij ging naast twee Amsterdamse verpleegsters, Annie en Joke, zitten.

De film begon en de haan begon een beetje te woelen.
De boer ritste zijn gulp open, zodat Kobus zijn kop eruit kon steken en de film ook kon zien.

“Joke?” fluisterde Annie.
“Wat is er?” vroeg Joke.
“Ik denk dat die man naast me een viezerik is”.
“Waarom denk je dat?” vroeg Joke verbaasd.
“Hij ritste zijn gulp open en zijn ding steekt eruit” fluisterde Annie.
“Nou ik zou me er geen zorg over maken”, antwoordde Joke,
“Er is weinig dat wij Amsterdamse verpleegsters nog niet hebben gezien”

“Ja, dat mag dan wel waar zijn” zei Annie, “maar deze vreet mijn popcorn op!”

Gepubliceerd in Moppentrommel
maandag, 02 september 2013 09:22

Gevonden vrouwenslipje

In een rustig boerendorpje staat een boer met zijn zoon op het veld te discussiëren. Het gaat hier over een gevonden vrouwenslipje. Vader zegt: “Dit is een slipje van een oude vrouw” waar de zoon direct op inpikt en zegt: “Nee pa, dit is van een jonge vrouw.”
“Maar neen”, zegt de vader terug, “‘t is van een oudere.”
En zo blijven de twee nog wat verder ruziën. Tezelfdertijd passeert de pastoor en hoort de twee lawaai maken.

Hij gaat bij de vader en zoon kijken en vraagt of hij kan helpen.
“Wel”, zegt vader, “we vinden hier een slipje en mijn zoon zegt dat het van een jonge vrouw is en ik zeg dat het van een oudere is.
“Tja”, zegt meneer pastoor, “laat mij eens zien.” Hij pakt het slipje en bekijkt het, daarna duwt hij het onder zijn neus en zegt: “Dat dit slipje van een jongere of van een oudere vrouw is weet ik niet, maar van één ding ben ik zeker, ze is niet van deze parochie!”

Gepubliceerd in Moppentrommel
donderdag, 20 juni 2013 07:37

Dronken varken

Een boer heeft net 3 koeien verkocht voor 500 euro per stuk. Hij is dan ook heel tevreden en gaat naar huis. Thuisgekomen laat hij per ongeluk het geld vallen, waarop de briefjes meteen opgegeten worden door zijn varken.
Hij wil het varken niet slachten, dus moet hij iets anders bedenken. De boer gaat naar de kroeg met zijn varken en bestelt twee biertjes. De ene drinkt hij zelf op, de andere geeft hij aan het varken. Daarna geeft hij hem een schop,waardoor hij een briefje van 500 uitpoept. De barman is met stomheid geslagen.Hij vraagt: "Hoe doe je dat?" "Och, ja, dat doet dat varken wel vaker," antwoordt de boer. Hij bestelt weer twee biertjes, waarvan hij er zelf eentje opdrinkt en de andere geeft hij weer aan het varken. Hij geeft hem weer een schop en er komt weer een briefje van 500 euro uit.

De barman vindt het fantastisch en wil meteen het varken kopen. De boer stemt hiermee in. Nadat de koop is gesloten zegt de boer: "Ik zal het je nog een keer voordoen." Dus na het biertje geeft hij het varken weer een schop, waardoor het laatste briefje tevoorschijn komt.

De volgende dag staat er in de krant: "Barman schopt dronken varken dood."

Gepubliceerd in Moppentrommel
maandag, 10 juni 2013 09:38

Een diep gat

Twee vrienden zijn aan het vissen vanaf een weiland. Wordt niets gevangen en een van de vissers loopt het weiland in, ziet plotseling een enorm diep gat in het weiland, zoekt een steen, gooit die erin en na een hele tijd hoort ‘ie m vallen. Roept z’n vriend, die komt kijken en ze zoeken nog een steen, gooien die ook naar beneden, hele tijd niets en horen ‘m vallen. Enorm diep dat gat. “Zullen we er eens een paal in gooien?” Ze zoeken op het weiland, vinden een paal en gooien die in het gat. De paal stort nog maar net in het gat of er komt met een noodgang een geit aan en vliegt zo dat gat in. Verbaasd kijken de vissers elkaar aan. Niet veel later komt er een boer aanlopen en vraagt aan de vissers: “hebben jullie m’n geit gezien?”
“Ja” zeggen de vissers, “die vloog net dat gat in”.
“Dat kan niet!” roept de boer, “hij zat vast aan een paal!”

Gepubliceerd in Moppentrommel
maandag, 03 juni 2013 08:19

Ruzie?

Een man met erectieproblemen gaat uit frustratie een eindje fietsen, omdat hij het gezeur van zijn vrouw zat is. Na enkele kilometers te hebben gefietst ziet hij een boer in het land staan die nogal heftig naar hem staat te zwaaien. Hij denkt dat de boer problemen heeft en loopt het land in. De boer vraagt hem te helpen met de koe die tochtig is maar met een stier die dezelfde problemen heeft, hij kan hem ook niet omhoog krijgen op het beslissende moment. De boer vraagt of de man even de stier wil vast houden zodat hij een oud trucje kan toepassen en steekt zijn arm in de koe. Daarna haalt hij zijn arm eruit en wrijft over de neus van de stier. Deze word helemaal gek van lust en dekt de koe drie keer achter elkaar. De boer bedankt de man en deze gaat op huis aan, denkende aan wat hij heeft gezien.’s Avonds bij het naar bed gaan wil de man in praktijk brengen wat hij die middag heeft gezien.Hij steekt zijn hand bij zijn vrouw onder de dekens wrijft een paar keer over haar middelwerk en wrijft dan over zijn neus, waarop zijn vrouw het licht aan knipt en vraagt: ”Oooohhhhh, heb je een knal op je smoel gehad?”

Gepubliceerd in Moppentrommel
dinsdag, 02 april 2013 08:08

Meertje met .....

Een boer heeft een meertje achter op zijn land.
Bij het meertje staan wat fruit bomen.
Op een dag pakt hij een emmer om wat fruit te gaan plukken.
Als hij het meertje nadert, hoort hij hoge stemmen en gegiechel.
Als hij dichterbij komt ziet hij dat een stelletje jonge vrouwen naakt aan het zwemmen is.
De vrouwen krijgen hem in het oog en roepen verontwaardigd:
“Wij komen er pas uit als u weg bent.”
“Niks aan de hand hoor”, zegt hij, “ik ben geen gluurder, ik ben zo weer weg.”
Hij houdt de emmer omhoog en voegt er aan toe: “Ik kwam alleen even de krokodil voeren!!”

Gepubliceerd in Moppentrommel
StartVorige123VolgendeEinde
Pagina 1 van 3