Rob de Vries :-)

uit Enschede

Fotobewerking PNG

Rate this item
(9 votes)

 Wat is fotobewerking?

Fotobewerking is het aanpassen / veranderen van een (digitale) foto met specifieke software zoals Photoshop. Foto's kunnen  met Photoshop  worden verbeterd en gemanipuleerd maar er kunnen ook speciale effecten kunnen worden toegevoegd.

Dit is mogelijk met digitale foto's, maar ook (oude) reeds afgedrukte foto's kun je bewerken  en omzetten naar een digitaal bestand dat je naar  wens kunt printen of laten afdrukken.

Ik gebruiken hiervoor Adobe Photoshop CS6, dit uiterst geavanceerde programma stelt mij in staat het optimale resultaat te bereiken.

 

 Wat is Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe voor het bewerken van foto's en ander digitaal beeldmateriaal via de computer. Photoshop is beschikbaar voor Mac OS X en Windows.

Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking.

“Desktoppublishing, of DTP, is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk, en die dus meestal bestemd zijn voor publicatie, zoals boeken, tijdschriften, brochures en internetpublicaties, met gebruik van een personal computer.”

 

Wat kan er met fotobewerking?

Photoshop is tegenwoordig het toverwoord,  bijna elke foto die je ziet is onder handen genomen met Photoshop. Het is een misvatting dat Photoshop alleen maar gebruikt wordt om fotomodellen mooier te maken. Photoshop kent vele toepassingen en zeker in de product en foodfotografie wordt Photoshop vaak  gebruikt  om wat extra toe te voegen.

Ik richtte mij met Photoshop voornamelijk op maken van PNG. Het vrijstaand maken van een product  zodat het tegen elke achtergrond geplaatst kan worden is het meest voorkomend.

Met de foto's die kan natuurlijk ook nog veel meer gedaan worden dan alleen vrijstaand maken, het toevoegen van schaduw en reflectie zijn ook veel voorkomend in de product fotografie.

Voor foodfotografie is Photoshop ook uitermate geschikt, ook hier is het vrijstaand maken veel voorkomend maar ook zaken als de kleur omhooghalen om het extra aantrekkelijk te maken is bijna altijd noodzakelijk. In de meeste gevallen is de kleur van het echte product niet zo perfect zoals die op die mooie folder of menukaart wordt afgebeeld.

Waterdruppels om het product wat er extra fris te laten uitzien worden ook vaak met Photoshop toegevoegd. Natuurlijk kunnen waterdruppels ook tijdens het fotograferen aangebracht worden maar vaak is het handiger om dit achteraf met Photoshop te doen.

 

 

 Voorbeeld

 

 

 
   

 

Voor na  
 

 
More in this category: « Glasgraveren

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.